Sisteme de izolare cu performanțe excepționale
Fie că sunt clădiri noi, renovări sau izolări tehnice, sistemele de izolare reprezintă o componentă fundamentală a oricărui proiect de construcție. Niciodată nu s-a pus accentul pe izolarea energiei în fiecare clădire. Statul însăși a încercat de mai mulți ani să conștientizeze importanța subiectului prin acordarea de ajutoare și subvenții. Baustoff + Metall este absolut convins de necesitatea intervenției asupra clădirilor în curs de renovare și a construcțiilor noi, astfel că suntem pregătiți cu sisteme de izolații cu performanțe ridicate. Fiecare sistem poartă semnătura companiilor de top din domeniu, capabile să răspundă fiecărei nevoi de aplicație, de la acoperiș la plafonul fals, prin partiții, pardoseli și fațadele cladirii care fac obiectul intervenției.
Domenii de aplicare
- Izolarea acoperișurilor
- Izolarea plafoanelor false
- Izolarea pereților de compartimentare
- Izolarea fațadelor
- Izolarea pardoselilor
- Soluții personalizate de izolație
Izolarea acoperișului: economie de energie
Creșterea prețurilor la energie, necesitatea de a obține o eficiență energetică mai mare și de protejare a mediului – acestea sunt doar trei motive bune pentru planificarea noilor clădiri sau renovarea clădirilor existente care iau în considerare eficiența energetică. Și pentru a obține un rezultat bun, izolarea acoperișului are o importanță deosebită.
Fie că este vorba de un acoperiș înclinat, acoperiș tip terasă sau acoperiș verde, noi avem soluția optimă pentru dumneavoastră.
Izolarea plafoanelor false: izolație și izolare fonică
În funcție de amplasarea plăcilor, cerințele pentru izolația lor variază. Ca parte a izolației unei plăci de subsol sau a ultimului etaj al unei clădiri, accentul principal va fi pus pe izolație, de exemplu în cazul unui branț între două încăperi locuite, izolația acustică joacă un rol foarte important.
Izolarea pereților de compartimentare: Protecția la foc și izolarea fonică
Sănătate și siguranță: Pereţii interiori au o varietate largă de funcţii şi trebuie să respecte o gamă de parametri tehnici de construcție. Cei mai larg răspândiţi sunt pereții de compartimentare – pereţi neportanți, uşori, din gips-carton, care nu fac parte din structura de rezistență a clădirii – pe care se aplică un material din fibră minerală. Pentru aceștia, pe lângă rezistenţa mecanică şi de stabilitate, directivele legale stipulează cerinţe referitoare la izolare termică şi fonică şi rezistenţă la foc.
Izolarea fațadelor: eficiență energetică și durabilitatea
Izolare termică a pereților exteriori ai unei construcții înseamnă economie de energie, respectiv reducerea cheltuielilor şi sporirea contribuției la protejarea mediului.
Izolarea fațadelor se poate face atât la exterior cât şi la interior. Izolarea clădirii utilizând un sistem de izolare a fațadelor pe interior se utilizează când nu se doreşte sau nu este posibilă modificarea fațadei unei clădiri, de exemplu in cazul clădirilor de patrimoniu sau monumentelor istorice.
Izolarea pardoselilor: Izolarea fonică a impactului
Lumea materialelor izolatoare
Vată minerală bazaltică și vată de sticlă:
Izolarea termică, protecția acustică și împotriva incendiilor
Produsele din vată minerală bazaltică ofera o gamă variată de soluții pentru aplicațiile ce impun o protecție sporită împotriva incendiilor.
Materia primă pentru fabricarea vatei minerale bazaltice este roca numită bazalt. Roca nu este inflamabilă și în caz de incendiu, împiedică răspândirea flăcărilor. Materialele izolante din vată minerală sunt, prin urmare, un produs care este adesea implicat în sistemul de protecție împotriva incendiilor.
Proprietățile termo-fonoizolatoare ale produselor din vatî de sticlă rezultă din însăși tehnologia de realizare a lor: împâslitura obținută din fibre continue de material cu înglobarea unui volum foarte mare de aer între ele, aer care este impiedicat să circule liber. Acest ansamblu fibre-aer prezintă foarte bune proprietăți izolatoare.
Panouri din fibră de lemn:
Panourile din fibră de lemn conferă proprietăți termoizolatoare excelente. Totodată oferă proprietăți de izolare fonică (fonoizolant) și absorbție fonică (fonoabsorbant). Acestea au o rezistență mică la difuzia vaporilor facilitând trecerea acestora.
Panouri din polistiren expandat / extrudat:
Izolare termică
Un polistiren de calitate trebuie să indeplinească următoarele condiții: rezistență la compresiune, rezistență la încovoiere, rezistență la tracțiune, o conductivitate termică cât mai scăzută și o absorbție de apă cât mai mică. Toate aceste caracteristici pot avea valori diferite in funcție de tipul de polistiren folosit.