Trape de acces

Spaţiul format între planșeul brut al unei construcţii și plafonul final sau între structura pereţilor și cea de gips-carton, poate reprezenta o locaţie adecvată a traseului tehnic. Pentru a avea acces la aceste instalaţii, din considerente de întreţinere și reparaţii, se recomandă instalarea trapelor de vizitare. Trapele de vizitare reprezintă un accesoriu indispensabil sistemului de finisaj uscat (gips-carton), care oferă proiectanţilor și constructorilor o mai mare libertate de gestionare a spaţiilor prin îmbinarea funcţionalităţii, caracterului estetic și facilităţii de întreţinere.

Trape de acces

Trapa de acces din gips-carton permite vizitarea elementelor de instalaţii ascunse (echipamente HVAC, robineţi, aparatură, etc.), aflate în plafon sau pereţi, pentru exploatare curentă sau revizie, fără a afecta evident linia arhitecturală a suprafeţei pe care este instalată.

Domenii de utilizare și avantaje:

Trapele se utilizează în domeniul construcțiilor şi oferă o gamă largă de avantaje precum:

  • Instalare simplă și rapidă pentru orice tip de aplicaţie (perete, plafon,)
  • Personalizarea lucrărilor și inspectarea facilă a acestora ( pereți cu faianță)
  • Acces optim chiar în cazul unei reviziilor sau al intervențiilor asupra instalațiilor sau al echipamentelor.
  • Libertatea de design.

În funcţie de cerinţele de proiectare, indiferent unde sunt aplicate, în perete sau plafon, trapele se pot comanda în configurarea dorită: cu sau fără protecţie la foc, cu grosime diferită, în spaţii cu umiditate normală sau ridicată.